لوگو اصلی

09006061444

شیردهی به نوزاد زیر دستگاه زردی؛ بهترین زمان و روش‌های تغذیه

آنچه در این مقاله میخوانیم

شیردهی به نوزاد زیر دستگاه زردی

شیردهی به نوزاد زیر دستگاه زردی با استفاده از دستگاه فتوتراپی بسیار موثر بوده و نیاز به توجه ویژه‌ای دارد. این فرایند باید با دقت و هماهنگی با پزشک انجام شود.

شیر مادر یا شیر خشک اصلی‌ترین و تنها غذایی است که نوزادان در 6 ماهه اول زندگی خود مجاز به خوردن آن هستند. این شیر حاوی تمامی عناصر غذایی مورد نیاز برای رشد و توسعه سلامتی نوزاد می‌باشد. شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا موجب  رشد و سلامت او می‌شود.

برای شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی، می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد. معمولاً، نوزادان باید قبل از قرار گرفتن در دستگاه فتوتراپی شیر بنوشند تا احساس سیری کنند و در زمانی که زیر نور هستند، آرام باشند.

اجاره دستگاه زردی نوزاد در منزل

09194684640

تاثیر شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی بر کاهش بیماری

تاثیر شیردهی به نوزاد برای کاهش زردی

دستگاه فتوتراپی برای درمان زردی نوزادان از تابش نوری با طول موج مشخص استفاده می‌کند تا بیلی روبین موجود در خون نوزاد را تجزیه کند و آماده دفع کند. این فرآیند به نام فتوتراپی شناخته می‌شود. نکته مهم این است، تا زمانی که بیلی روبین به میزان کافی از بدن نوزاد دفع نشود، زردی نوزاد کاهش پیدا نمی‌کند.

بنابراین، شیردهی به نوزاد زیر دستگاه زردی یکی از روش‌هایی است که به بهبود درمان زردی کمک می‌کند. با شیر دادن مرتب به نوزاد، بیلی روبین تجزیه شده از طریق ادرار و مدفوع از بدن خارج می‌شود.

به طور کلی، شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی اساسی است و به عنوان یک درمان جانبی کنار استفاده از دستگاه فتوتراپی از اهمیت بالایی برخوردار است. این اقدام به نحوی فرآیند درمان را تکمیل می‌کند و به کاهش علائم زردی در نوزاد کمک می‌کند.

پیشنهاد میکنم مقاله سریع‌ترین راه درمان زردی نوزاد را مطالعه کنید

نحوه شیردهی به نوزاد زیر دستگاه زردی باید چگونه باشد؟

هنگامی که نوزاد زیر دستگاه زردی قرار می‌گیرد، شیر دادن به او بسیار مهم است. اینکه نوزاد قبل از قرار گرفتن در دستگاه چند قطره شیر بنوشد، به او کمک می‌کند تا احساس سیری کند و در نتیجه، مدت زمانی که در دستگاه زردی است، آرام باشد.

متاسفانه، گاهی اوقات ممکن است نوزاد در زمان استراحت قبل از قرار گرفتن مجدد در دستگاه فتوتراپی، به مقدار کافی شیر نخورد؛ این موضوع باعث احساس گرسنگی و بی‌قراری او می‌شود.

به همین دلیل، اهمیت شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی بیش از پیش مشخص می‌شود. شیر دادن به نوزاد تا حدی که سیر شود، می‌تواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند. از طرفی، این عمل باعث می‌شود که بیلی‌روبین بیشتری از بدن نوزاد دفع شود، که این یکی از هدف‌های درمان زردی است.

پس، در هر فرصتی که نوزاد از دستگاه خارج می‌شود، اطمینان حاصل کنید که به او شیر دهید و تا حدی که سیر شود، از این امر اطمینان حاصل کنید. این کار نه تنها به رضایت نوزاد کمک می‌کند بلکه در فرآیند درمان زردی نیز موثر است.

نکات مهم برای شیردهی به نوزاد زیر دستگاه زردی

نکات مهم برای شیردهی به نوزاد زیر دستگاه زردی

1.هماهنگی با پزشک: اولین و مهم‌ترین گام هماهنگی با پزشک است. پزشک شما را راهنمایی می‌کند که چقدر زمان نوزاد باید زیر نور بماند و چگونه شیردهی انجام شود.

2. شیردهی قبل از قرار گرفتن در دستگاه: به نوزاد قبل از قرار گرفتن در دستگاه زردی شیر دهید؛ این موضوع باعث می‌شود نوزاد قبل از اینکه زیر نور قرار بگیرد، اشباع شود و در زمانی که در دستگاه است، کمتر نیاز به شیر داشته باشد.

3. استفاده از شیر مادری: شیر مادری برای زردی نوزادان بسیار مفید است. این شیر حاوی آنتی‌بادی‌هاست که به نوزاد در مقابل عفونت‌ها مقاومت می‌دهد و همچنین در هضم بهتر کمک می‌کند.

4. استفاده از پمپ شیر: در صورتی که نوزاد نتواند به خوبی از سینه شما برای شیر دادن استفاده کند، می‌توانید از پمپ شیر استفاده کنید تا شیر را از سینه خود بیرون کشید و به نوزاد بدهید.

 هرگز تغییراتی در رژیم غذایی یا فعالیت‌های درمانی نوزاد خود را بدون مشاوره با پزشک اعمال نکنید.

چالش‌های احتمالی شیردهی به نوزاد زیر دستگاه زردی

به نقد از سایت cdc، نوزادان به هنگام قرار گرفتن زیر نور دستگاه فتوتراپی بی‌قرار هستند و چالش‌هایی را به همراه داشته باشد. این چالش‌ها عبارتند از:

  • نوزادانی که بی‌قرار هستند: سعی کنید نوزاد را در یک مکان آرام و تاریک شیر دهید. این موضوع باعث می‌شود نوزاد از تحریک نور کاسته شده و آرامتر باشد.
  • نوزادانی احساس ناراحتی می‌کند: شما می‌توانید نوزاد را در مکانی خنک‌تر قرار دهید و سپس شیر دهید. این کمک می‌کند تا او از حرارت اضافی آزاری کاسته شود.
  •  چشم‌بند: سعی کنید از چشم‌بندی با مواد نرم‌تر یا بدون بند استفاده کنید. همچنین، حتماً در هنگام شیر دادن مواظب باشید که چشم‌بند نوزاد را به صورت اتفاقی جابجا نکنید تا به چشمان او آسیبی وارد نشود.

با توجه به این نکات، می‌توانید روش‌هایی را انتخاب کنید که برای شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی، مناسب‌تر هستند و راحتی و آرامش برای شما و نوزاد خود را فراهم کنید.

تعداد دفعات مناسب شیردادن به نوزاد زیر دستگاه زردی

به دلیل زردی نوزاد، توصیه می‌شود تعداد دفعات شیردهی بیشتر از 8 الی 12 بار در شبانه‌روز باشد. این امر به کمک کاهش سطح بیلی‌روبین در خون نوزاد کمک می‌کند و بهبود سریع‌تری را ایجاد می‌کند.

مدت زمان معمول استفاده از دستگاه زردی برای نوزاد حدود 2 ساعت است. این به این معناست که نوزاد باید به مدت دو ساعت در دستگاه و یک ساعت بیرون از دستگاه قرار بگیرد. در این مدت، می‌توانید اقداماتی مانند شیردهی و تعویض پوشک را انجام دهید.

مدت زمانی که نوزاد در دستگاه قرار می‌گیرد، ممکن است بسته به وزن و وضعیت نوزاد متغیر باشد. بنابراین، همیشه بهتر است با پزشک مشورت کنید تا مدت زمان مناسبی را برای استفاده از دستگاه تعیین کنید.

همچنین، هربار که نوزاد از دستگاه خارج می‌شود، باید کنترل شود که آیا ادرار و مدفوع نوزاد دفع شده است یا خیر، زیرا این امر موجب دفع بیشتر بیلی‌روبین از بدن نوزاد می‌شود که به کاهش زردی کمک می‌کند.

کلام آخر

شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی همچنین نقش بسیار مهمی در درمان دارد. با شیر دادن به نوزاد، بیلی‌روبین بیشتری از بدن خارج می‌شود که باعث بهبود و کاهش زردی می‌شود. بنابراین، تعداد دفعات شیردهی نیز باید بیشتر از حالت معمول باشد.

شیردهی به نوزاد هنگام استفاده از دستگاه فتوتراپی یک فرآیند مهم است که نیازمند رعایت مراحل و شرایط خاصی است. این دستگاه با استفاده از تابش نوری، بیلی‌روبین موجود در خون نوزاد را تجزیه کرده و آماده دفع می‌کند.

برای انجام این درمان به طور صحیح، نوزاد باید به مدت مشخصی در دستگاه قرار بگیرد و سپس بین دوره‌های استفاده از دستگاه، شیردهی و تعویض پوشک انجام شود. همچنین، مدت زمان استفاده از دستگاه بر اساس وزن و وضعیت نوزاد متغیر است و نیازمند مشورت با پزشک است.

با رعایت همه این مراحل و توصیه‌ها، درمان زردی نوزاد با استفاده از دستگاه فتوتراپی بهبود می‌یابد و سلامت نوزاد حفظ می‌شود.

دکتر زردی

دکتر زردی

آنچه در این مقاله میخوانیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *