لوگو اصلی

09006061444

زردی بر اثر کم کاری تیروئید در نوزادان

آنچه در این مقاله میخوانیم

زردی بر اثر کم کاری تیروئید در نوزادان

زردی امکان دارد در یک سری از نوزادان بر اثر کم کاری تیروئید باشد سایت دکتر زردی قصد دارد در این مقاله، زردی بر اثر کم کاری تیروئید نوزاد را بررسی کند و شرح دهد. اگر قصد دارید یکی از دلایل زردی نوزادان را بیشتر بدانید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

کم کاری تیروئید در نوزاد

کم کاری تیروئید نوزاد، به عنوان هیپوتیروئید نوزادی شناخته می‌شود. این حالت نشان دهنده کم فعالیت یا نارسانایی هورمون تیروئید نوزاد است. تیرروئید کم کار نوزاد باعث می‌شود که به مقدار نرمال هورمون تیروئید ترشح نکند. هورمون های تیروئید اهمیت بسیاری در رشد و توسعه نوزاد دارند.

عملکرد هورمون‌های تیروئید در بدن نوزاد چگونه است؟

هورمون‌های تیروئید از نوزادان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. زیرا در تنظیم رشد، و توسعه، (تری ایودوتیرونین) T3 و (تیروکسین) T4نقش مهمی دارند. غده تیروئید با ترشح دو هورمون T3 و T4 وظیفه سوخت و ساز، تنظیم انرژی، تنظیم متابولیسم، تاثیر بر عملکرد دستگاه گوارش، افزایش حرارت بدن نوزاد، سیستم عصبی و استخوان‌ها دارند. در صورتی که هورمون تیروئید ترشح نکند، رشد ذهنی و جسمی نوزاد متوقف می‌شود.

علت کم کاری تیروئید در نوزادان از چه چیزی است؟

کم کاری تیروئید یک مشکل جدی در نوزادان است که باید جدی گرفته شود و در درمان آن کوشا باشید. تیروئید نوزاد به مقدار کافی هورمون تیروئید تولید نمی‌کند، این اتفاق معمولا در دوران بارداری رخ می‌دهد. مادرانی که کم کاری تیروئید دارند، ممکن است هورمون‌های تیروئید کافی را به جنین خود منتقل نکنند. در این صورت نوزاد دچار کم کاری تیروئید می‌شود. در بعضی موارد هم پیش می‌آید که نوزاد سالم به دنیا می‌آید. اما به دلیل عواملی نظیر در مدت کوتاه دچار کم کاری تیروئید می‌شود. عواملی که باعث کم کاری تیروئید در نوزادان می‌باشد:

  •  التهاب‌های پنهان تیروئید
  • غده به خوبی رشد نکرده باشد.
  • در قسمت اشتباهی از گردن رشد کرده و یا بسیار کوچک است.
  • غده تیروئید به خوبی رشد کرده است، اما نمی‌تواند به میزان کافی هورمون تیروئید تولید کند.
  •  یا سایر مشکلات دیگر می تواند در زمان کوتاهی دچار کم کاری تیروئید شود.

چه تاثیری دارد اگر هرمون تیروئید در نوزادان رشد نکند؟

هورمون تیروئید در نوزادان برای رشد و توسعه نرمال بسیار حیاتی است. اگر این هورمون به میزان کافی ترشح نشود. می‌تواند تاثیرات جدی بر سلامت و رشد نوزاد داشته باشد. کم کاری تیروئید یا هیپوتیروئید می‌تواند منجر به تأخیر در رشد جسمی، وزنی و قدی نسبت به نوزاد سالم باشد. همچنین باعث تأخیر توسعه ذهنی و عقلی، کندی در یادگیری و حافظه منجر می‌شود. که می‌تواند در طولانی مدت تأثیرات آن را تا سال‌ها بعد ادامه دهد. به همین دلیل، تشخیص و درمان به موقع کم کاری تیروئید در نوزادان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

علائم کم کاری هورمون تیروئید در نوزادان

کم کاری تیروئید در نوزادان می‌تواند به عنوان هیپوتیروئیدی نوزاد شناخته شود. این وضعیت ممکن است بر اساس میزان آن شدت و علائم مختلفی داشته باشد. و باعث طولانی شدن زردی نوزاد می‌شود. در ادامه با علائم کم کاری تیروئید آشنا می‌شوید:

  1. خستگی و کاهش انرژی نوزاد
  2. پوف کردن غیر عادی شکم نوزاد
  3. تنفس صدادار نوزاد
  4. تنگی نفس نوزاد
  5. خواب بیش از حد
  6. پایین بودن درجه حرارت بدن نوزاد
  7. یبوست زیاد
  8. کم اشتها بودن نوزاد
  9. گریه های مداوم با صدای کلفت و خش‌دار
  10. زرد شدن پوست و چشم
  11. مشکل و اختلال در تنفس
  12. بیرون زدن ناف

کم کاری تیروئید مادرزایی در نوزاد

کم کاری تیروئید مادر ممکن است به نوزاد انتقال یابد و موجب کم کاری تیروئید نوزاد شود. در دوران بارداری، تیروئید مادر تعداد زیادی از هورمون‌های تیروئید تولید می‌کند تا نیازهای خود و نوزاد را رفع کند اگر در دوران بارداری تیروئید مادر کم کار باشد به میزان کافی هورمون تیروئیدی تولید نکند، بر تیروئید نوزاد تاثیرگذار است. که اگر تیروئید نوزاد کامل رشد نکند یا کم کار باشد باعث عوارضی می‌شود.

کم کاری تیروئید مادرزایی در نوزاد

در بارداری باید میزان تیروئید چقدر باشد؟

در دوران بارداری مادر باید آزمایش‌هایی انجام بدهد، که مقدار میزان کافی هورمون تیروئید تولید کنند. آزمایش غربالگری به مادران کمک می‌کند که دیگر استرس بیماری کودکشان را نداشته باشند. این آزمایش جلوگیری می‌کند تا نوزاد از هر مشکلات خطرناکی دور باشد.

 

سه ماهه اول بارداری

کمتر از ۲.۵ و با رنج بین ۰.۱ تا ۲.۵

سه ماهه دوم بارداری

بین ۰.۲ تا ۳.۰

سه ماهه سوم بارداری

بین ۰.۳ تا ۳.۰

عوراض کم کاری تیروئید نوزادان

کم کاری تیروئید در نوزادان ممکن است به عوارض جدی منجر شود. این وضعیت باعث کاهش هورمون‌های تیروئید نوزاد می‌شود. در ادامه به عوراض کم کاری تیروئید می پردازیم:

  • رشد کم
  •  کوتاهی قد
  • آسیب مغزی و عصبی
  • مشکلات قلبی
  •  عقب ماندگی ذهنی
  • کاهش مقاومت به عفونت
  • افزایش زردی نوزاد
  • ناشنوایی
  • توان حرف زدن ندارد
دکتر زردی

دکتر زردی

آنچه در این مقاله میخوانیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *